NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 93

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 93

1. (a) RGTF
(b) MLOK
(c) CTES
(d) VDZC

2. (a) UZDGI
(b) JOSVX
(c) RWACE
(d) FKORT

3. (a) 94 – 7
(b) 42 – 6
(c) 35 – 5
(d) 5 6 – 8

Directions: Find out a set of numbers amongst the four set of numbers given in the alternatives which is most like the given in the question:

4. Given Set : (7, 15, 31)

(a) 7, 13,28
(b) 5, 13, 28
(c) 9, 13, 26
(d) 5, 13, 29

5. Arrange the following words as per dictionary

(a) Live
(b) Litter
(c) Little
(d) Literary
(e) Living

(a) d, c, e, b, a
(b) d, b, c, a, e
(c) c, d, b, a, e
(d) c, b, d, e, a

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words ?

(a) Conference
(b) Registration
(c) Participate
(d) Invitation
(e) Representatives

(a) a, b, d, e, c
(b) a, d, e, b, c
(c) d, a, e, b, c
(d) d, e, a, c, b

Directions: Find the missing term in each of the following questions

7. CMG, FPJ, ISM ?

(a) LVP
(b) NVZ
(c) NVY
(d) LVZ

8. 4, 10, 22, 46, ?, 190

(a) 56
(b) 16
(c) 76
(d) 94

9. 7, 18, 36, ?, 93, 132

(a) 92
(b) 83
(c) 55
(d) 61

10. Which of the following numbers is wrong in the series ? 3, 6, 10, 16, 21, 28

(a) 16
(b) 10
(c) 15
(d) 28

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (b) 3. (d) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (a) 9. (b) 10. (c)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in