NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 83


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 83


1. (a) Kennel
(b) Stable
(c) Lock
(d) Den

2. (a) 12-96
(b) 13-117
(c) 15-120
(d) 16-128

3. (a) 527
(b) 639
(c) 246
(d) 356

Directions: In question numbers 4 and 5 which one of the given responses would be a meaningful order of the given words ?

4. 1. Pulp
2. Print
3. Paper
4. Purchase

5. Publish

(a) 1, 3, 2, 5, 4
(b) 1, 4, 5, 2, 3
(c) 1, 2, 3, 5, 4
(d) 1, 5, 4, 2, 3

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. 1. Never
2. Sometimes
3. Generally
4. Seldom
5. Always

(a) 5, 2, 1, 3, 4
(b) 5, 3, 2, 1, 4
(c) 5, 3, 2, 4, 1
(d) 5, 2, 4, 3, 1

7. Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it ?

_aa ba bb _ab_aab

(a) babab
(b) aaabb
(c) bbaab
(d) bbbaa

Directions: In question numbers 7 to 10 a series is given with some terms missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

8. 9,27,31,155,161,1127,?

(a) 1135
(b) 1288
(c) 316
(d) 2254

9. DFI, KMP, ?, YAD

(a) QSV
(b) RTW
(c) SUX
(d) RTV

10. 0246,6024,4602,2460,?

(a) 0426
(b) 4620
(c) 2064
(d) 0246

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (d) 2. (a) 3. (a) 4. (d) 5. (d) 6. (a) 7. (d) 8. (b) 9. (a) 10. (d)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in