NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 82


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 82


Directions: In question numbers 1 to 7, select the related letter/word/number/figure from the given alternatives.

1. DE : 10::HI:?

(a) 17
(b) 20
(c) 36
(d) 46

2. ACEG : IKMO :: PRTV : ?

(a) QRUW
(b) JLMP
(c) WXAC
(d) XZBD

3. 6 : 222 : : 7 : ?

(a) 350
(b) 343
(c) 336
(d) 210

4. CLOSE : DNRWJ : : OPEN : ?

(a) PRJQ
(b) RPJB
(c) PRHR
(d) RZWR

5. DRIVEN : EIDRVN : : BEGUM

(a) UEBGM
(b) EUBGM
(c) BGMEU
(d) BGMUE

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Framework : House : Skeleton : ?

(a) Ribs
(b) Skull
(c) Body
(d) Grace

7. January : November : : Sunday:?

(a) Tuesday
(b) Monday
(c) Friday
(d) Saturday

Directions: In question numbers 8 to 13, select the one which is different from the other three responses.

8. (a) ywus
(b) zxyv
(c) geca
(d) bzxv

9. (a) MKGA
(b) RPLF
(c) VTPJ
(d) PNID

10. (a) Plant-Flower
(b) Chair-Sofa
(c) Face-Eye
(d) Tree-Stem

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (c) 3. (a) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (b) 9. (b) 10. (d)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in