NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 63


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set - 63


Directions: Find the related word/letters/number to complete the analogy.

1. Genuine : Authentic Mirage : ?

(a) Illusion
(b) Image
(c) Hideout
(d) Reflection

2. Thunder : Rain :: ? : Night

(a) Day
(b) Dusk
(c) Dark
(d) Evening

3. 18 : 30 :: 36 : ?

(a) 64
(b) 66
(c) 54
(d) 62

4. 0.16: 0.0016:: 1.02: ?

(a) 10.20
(b) 0.102
(c) 0.0102
(d) 1.020

5. ACEG : NPRT :: ADGJ : ?

(a) NRTX
(b) ORVX
(c) NQSU
(d) NQTW

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. FHEG : JLIK :: PROQ : ?

(a) TVSU
(b) VTUS
(c) TVUS
(d) SUVT

Directions: Find the odd one out from the given alternatives.

7. (a) node
    (b) abode
    (c) shy
    (d) across

8. (a) Microbe
    (b) Microfilm
    (c) Microphone
    (d) Microscope

9. (a) Sociologist
    (b) Economist
    (c) Neurologist
    (d) Educationist

10. (a) DINS
      (b) CHNR
      (c) BGLQ
      (d) AFKP

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (a) 3. (a) 4. (c) 5. (d) 6. (b) 7. (b) 8. (a) 9. (c) 10. (a)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in