Model Questions for RRB LOCO PILOT (ALP) Exam : Reasoning Set -34


Model Questions for RRB LOCO PILOT (ALP) Exam : Reasoning Set -34


Directions: Identify the odd man out in the following questions.

1. (a) CRDT
    (b) APBQ
    (c) EUFV
    (d) GWHX

2. (a) Harmless
    (b) Guilty
    (c) Innocent
    (d) Fearless

3. (a) 2
    (b) 5
    (c) 8
    (d) 11

4. (a) 44
    (b) 66
    (c) 132
    (d) 300

5. (a) Diptheria
    (b) Cataract
    (c) Whooping Cough
    (d) Encephalitis

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Directions: Find the related word/letters/number to cornplete the Analogy.

6. Carbon : Diamond :: Corundum : ?

(a) Garnet
(b) Ruby
(c) Pukhraj
(d) Pearl

7. Smoke : Pollution : : War

(a) Victory
(b) Peace
(c) Treaty
(d) Destruction

8. Ink : Pen : : Blood ?

(a) Accident
(b) Doctor
(c) Vein
(d) Donation

9. BOQD : ERTG : : ANPC : ?

(a) DQSF
(b) FSHU
(c) SHFU
(d) DSQF

10. AFKP : ZUPK :: BGLQ : ?

(a) YUQM
(b) XURO
(c) YXWV
(d) YTOJ

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (b) 6. (b) 7. (d) 8. (c) 9. (a) 10. (d)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in


Get Daily Study Material via Email.