NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -33


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Reasoning Set -33


Directions: Find out the missing letter number in each of the following questions ?

1. 5, 7, 11, 19, 35, 67, ?, 259

(a) 130
(b) 129
(c) 131
(d) 140

2. 3, 7, 15, 31, 63, 127, ?

(a) 255
(b) 260
(c) 245
(d) 265

3. 7, 12, 22, 37, ?,82,112,147

(a) 50
(b) 58
(c) 57
(d) 156

4. –1, 2, 7, ?, 23, 34, 47

(a) 13
(b) 14
(c) 12
(d) 15

5. a-bbc-aab-as-abba­

(a) cabaa
(b) bacba
(c) bbaaa
(d) aabba

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. nc-dcn—cddc-n-ddcnn-d

(a) cdndc
(b) dnncc
(c) dcndd
(d) nccdn

Directions: Identify the odd man out in the following questions.

7. (a) Gupta dynasty
    (b) Nanda dynasty
    (c) Maurya dyasty
    (d) Chola dynasty

8. (a) Vayudoot
    (b) Pushkar
    (c) Indian Airlines
    (d) Air India

9. (a) Andaman-Nicobar
    (b) Puducherry
    (c) Delhi
    (d) Goa

10. (a) Violent
      (b) Blue
      (c) Green
      (d) White

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (c) 2. (a) 3. (c) 4. (b) 5. (a) 6. (c) 7. (d) 8. (d) 9. (c) 10. (d)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in