NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Maths Set - 81


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Maths Set - 81


1. How many digits in all are required to write numbers from 1 to 50?

(a) 100
(b) 92
(c) 91
(d) 50

2. 82/3 is equal to :

(a) 11/2
(b) 64/3
(c) 4
(d) 10/3

3. The simplified form of  is:

(a) 0
(b) 4097/64
(c) 1
(d) 16/4097

4. simplifies to:

(a) 2-√3
(b) 2+√3
(c) 16-√3
(d) 40-√3

5. is equal to :

(a) 8
(b) 6
(c) 7/6
(d) 3

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. The next term of the sequence 1, 2, 5, 26, … is:

(a) 677
(b) 6
(c) 50
(d) 152

7. is equal to:

(a) 64
(b) 62
(c) 66
(d) 68

8. 25*25 is diveded by 26, the remainder is:

(a) 1
(b) 62
(c) 66
(d) 68

9. The smallest possinel three-place decimal is:

(a) 0.012
(b) 0.123
(c) 0.111
(d) None of the above

10. (7.5 × 7.5 + 37.5 + 2.5 × 2.5) is equal to:

(a) 100
(b) 80
(c) 60
(d) 30

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (a) 2. (d) 3. (b) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (b) 9. (b) 10. (d)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in