NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Maths Set - 100


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : Maths Set - 100


1. The perimeter of a rectangle is 160 metre and the difference of two sides is 48 metre. Find the side of a square whose area is equal to the area of this rectangle ?

(a) 32m
(b) 8m
(c) 4 m
(d) 16 m

2. If the area of a triangle with base 12 cm is equal to the area of a square with side 12 cm, the altitude of the triangle will be

(a) 12 cm
(b) 24 cm
(c) 18 cm
(d) 36 cm

3. The perimeter of a rhombus is 40 cm. If one of the diagonals be 12cm long, what is the length of the other diagonal ?

(a) 12 cm.
(b) √136
(c) 16 cm
(d) √44

4. The length, breadth and height of a room is 5m, 4m and 3m respectively. Find the length of the largest bamboo that can be kept inside the room.

(a) 5 m
(b) 60 m
(c) 7 m
(d) 5√2

5. A circular wire of diameter 42 cm is folded in the shape of a rectangle whose sides are in the ratio 6 : 5 . Find the area enclosed by the rect angle.

(a) 540 cm2
(b) 1080 cm2
(c) 2160 cm2
(d) 4320 cm2

 

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

NEW RRB LOCO PILOT (ALP) Exam Online Tests Series

 

6. √0.00060516 is equal to

(a) 0.0246
(b) 0.00246
(c) 0.246
(d) 0.000246

7. The Square root of is 9.5 x 0.085/0.17 x 0.019

(a) 0-5
(b) 5
(c) 50
(d) 500

8. Find the value of √248+√52+√144

(a) –16
(b) ±16
(c) 16
(d) 16–2

9. By which number should 0.22 be multiplied so that product becomes 66 ?

(a) 3000
(b) 3200
(c) 4000
(d) 3600

10. The value of 3/10 x 5/2 x 21/2

(a) 3/2
(b) 0-05
(c) 1
(d) 2

 

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

NEW RRB LOCO PILOT (ALP) Exam Online Tests Series

 

Answer:

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (b) 6. (a) 7. (c) 8. (b) 9. (a) 10. (a)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in