NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 95

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 95

1. Girna Project is situated in

(a) Andhra Pradesh
(b) Maharashtra
(c) Orissa
(d) Chhattisgarh

2. The symbol of Reserve Bank of India is

(a) Capital of Asoka Pillar
(b) Kuber with a purse of money
(c) Tiger before a Palm tree
(d) A dog sitting in a defensive state

3. When there is one buyer and many sellers then that situation is called

(a) Monopoly
(b) Single buyer right
(c) Down right
(d) Double buyers right

4. In the last fifty years the length of Indian rails has increased approximately by

(a) 16.6%
(b) 24.8%
(c) 30.2%
(d) 35.0%

5. By which organic compound all the oils are known ?

(a) Carbohydrate
(b) Protein
(c) Hydrocarbon
(d) Ester

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. The atomic number of carbon is 6 and its atomic mass is 12. How many are there protons in the nucleus of carbon ?

(a) 6
(b) 12
(c) 18
(d) Zero

7. When two cubes of ice are pressed on each other, what is the cause of their being one ?

(a) Van Der Waals Force
(b) Dipole moment
(c) Hydrogen bond formation
(d) Covalent attraction

8. Where is Brihadeshwar Temple situated ?

(a) Kanchi
(b) Madurai
(c) Shri Shailan
(d) Tanjore

9. Which of the following architectural wonders was not constructed in the 12th A.D.?

(a) Sun-temple of Konark
(b) Temple of Khajuraho
(c) Ankorvat
(d) Notre Dam, the Paris

10. Who composed the memo­rable literary character named Winston Smith ?

(a) George Orwell
(b) E.M. Foster
(c) Rudyard Kipling
(d) R.C. Sheridon

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (c) 3. (b) 4. (a) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (d) 9. (a) 10. (a)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in