Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 86


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set - 86


1. Which of the following Ma hatma Gandhi seires of currency notes issued by the RBI has a drawing of the ‘Parliament House’ depicted on it?

(a) Rs. 500
(b) Rs. 100
(c) Rs. 50
(d) Rs. 10

2. Which of the following Standing Committees of Parliament has no MP from Rajya Sabha?

(a) Public Accounts Committee
(b) Estimates Committee
(c) Committee on Public Undertakings
(d) Committee on Government Assurances

3. Who amongst the following also had the name ‘Devanama Piyadassi’?

(a) Mauryan King Ashoka
(b) Mauryan King Chandragupta Mau‘rya
(c) Gautam Buddha
(d) Bhagwan Mahavira

4. India lies in the………hemisphere.

(a) northern and eastern
(b) southern and eastern
(c) northern and western
(d) northern and southern

5. In which part of the eye lies the pigment that decides the colour of the eyes of a person?

(a) Cornea
(b) Choroid
(c) Iris
(d) Vitreous body

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Which is the home of “Alphonso mango”?

(a) Ratnagiri
(b) Benares
(c) Malda
(d) Vijayawada

7. Singhbhum is famous for

(a) Coal
(b) Iron
(c) Copper
(d) Aluminium

8. Which of the following towns is not on the “Golden Quadrilateral” being created for the roads infrastructure of the country?

(a) Chennai
(b) Hyderabad
(c) Visakhapatnam
(d) Bhubaneshwar

9. What is viewed through an electron microscope?

(a) Electrons and other elementary particles
(b) Structure of bacteria and viruses
(c) Inside of human stomach
(d) Inside of the human eye

10. Which TV Channel broad­casts the programme “Gyan Darshan”?

(a) Zee
(b) Sony
(c) Doordarshan
(d) Star

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (c) 2. (d) 3. (a) 4. (a) 5. (c) 6. (b) 7. (c) 8. (b) 9. (b) 10. (c)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.