Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -54


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -54


1. (a) 369
    (b) 862
    (c) 462
    (d) 761

2. (a) 117, 13
    (b) 162, 18
    (c) 171, 19
    (d) 304, 16

Directions: In question no. 3 to 5, a series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

3. 18, 24, 21, 27, ? , 30, 27

(a) 33
(b) 30
(c) 24
(d) 21

4. 2, 5, 10, 17, 26, 37, 50, ?

(a) 63
(b) 65
(c) 67
(d) 69

5. A, D, H, M, ?, Z

(a) B
(b) G
(c) S
(d) N

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. A compact disc (CD) is a data storage system of the type

(a) magnetic
(b) optical
(c) electrical
(d) electro-mechanical

7. Tungsten is used for the manufacture of the filament of an electric bulb, because

(a) It is a good conductor
(b) It is economical
(c) It is malleable
(d) It has a very high melting point

8. What is the wavelength of visible spectrum ?

(a) 1300 A-3000 A
(b) 3900 A - 7600 A
(c) 7800 A - 8000 A
(d) 8500 A - 9800 A

9. How was Burma (now Myanmar) known to ancient Indians ?

(a) Malayamandalam
(b) Yavadwipa
(c) Suvamabhumi
(d) Suvarnadwipa

10. The ratio of pure gold in 18 carat gold is

(a) 60%
(b) 75%
(c) 80%
(d) 90%

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (d) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (d) 6. (b) 7. (d) 8. (a) 9. (d) 10. (b)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in


Get Daily Study Material via Email.