Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -53


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -53


Directions: In question nos. 1 to 6 select the related letters/word/ number/figure from the given alternatives.

1. Smoke : Pollution : : War : _?_

(a) Victory
(b) Peace
(c) Treaty
(d) Destruction

2. Hour : Second : : Tertiary

(a) Ordinary
(b) Secondary
(c) Primary
(d) Intermediary

3. BEHK : YVSP :: CFIL : ?

(a) XVSQ
(b) XWUT
(c) XURO
(d) XUSP

4. ADHM : ZWSN : : CFJO : ?

(a) YVRM
(b) WSPK
(c) XWTP
(d) ZXVT

5. 5 : 36 : : 6 : ?

(a) 48
(b) 50
(c) 49
(d) 56

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. 182 : ? : : 210 : 380

(a) 342
(b) 272
(c) 240
(d) 156

Directions: In question nos. 7 to 10, find the odd one out from the given alternatives.

7. (a) MIZORA
    (b) SIKKIM
    (c) KOHIMA
    (d) MANIPUR

8. (a) Pond - Lake
    (b) Pistol - Gun
    (c) Car - Bus
    (d) Church - Monument

9. (a) AYBZ
    (b) BXCY
    (c) DVEW
    (d) MPON

10. (a) ACDF
      (b) TUOP
      (c) HIVW
      (d) FGKL

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (d) 6. (c) 7. (c) 8. (a) 9. (c) 10. (a)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in


Get Daily Study Material via Email.