Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -52


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -52


1. A, B, C, D, E, F & G are sitting in line facing the East. C is immediate right of D. B is at an extreme end and has E as his neighbour. G is between E and F. D is sitting third from the South end. Who are the persons sitting at the extreme ends?

(a) A & E
(b) A & B
(c) F & B
(d) C & D

2. Sita is the niece of Ashok. Ashok’s mother is Lakshmi. Kalyani is Lakshmi’s mother. Kalyani’s husband is Gopal. Parvathi is the mother-in-law of Gopal. How is Sita related to Gopal ?

(a) Great grandson’s daughter
(b) Gopal is Sita’s father
(c) Sita is Gopal’s great grand daughter
(d) Grand niece

3. A is B’s sister, C is B’s mother, D is C’s father, E is D’s mother, then how A is related to D ?

(a) Grandfather
(b) Daughter
(c) Grandmother
(d) Grand daughter

4. ‘All beggars are poor.’

If the above statement is true, which of the following conclusions can be drawn?

(a) All those who are poor are beggars.
(b) If A is rich, then A is not a beggar.
(c) If A is not rich, then A is not a beggar.
(d) If A is a beggar, then A is not rich.

Directions: In thefollowing question, number of letters skipped in between adjacent letters in the series is increased by one. |

5. Which of the following series observes the rule ?

(a) ACFJN
(b) ACFJO
(c) ADFJO
(d) ACFKO

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Which letter represents the Artists who are Doctors and Dancers ?

(a) H
(b) G
(c) D
(d) A

7. Which letters represent the Artists who are neither Scientists nor Doctors ?

(a) A & 8
(b) A & L
(c) B & G
(d) L & H

8. Which letters represent the Artists who are Dancers as well Doctors ?

(a) A&D
(b) G&H
(c) C & A
(d) C & D

9. Which letter represents the Artists who are neither Doctors nor Scientists nor Dancers ?

(a) D
(b) F
(c) A
(d) G

10. Which letter represents the Scientists who are not Artists?

(a) B
(b) D
(c) L
(d) F

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (b) 2. (c) 3. (d) 4. (d) 5. (d) 6. (d) 7. (b) 8. (a) 9. (a) 10. (c)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.