NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -48


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -48


1. The Bandung Conference was a major milestone in the history of

(a) The Non-aligned movement
(b) Indo-Chinese relationship
(c) U.S.-Vietnam War
(d) Creation of ASEAN

2. The most important text of vedic mathematics is

(a) Satapatha Brahman
(b) Atharva Veda
(c) Sulva Sutras
(d) Chhandogya Upanishad

3. Which of the following Indian States is broadly as large as the European nation Austria?

(a) Kerala
(b) West Bengal
(c) Orissa
(d) Karnataka

4. Which of the following districts is on the international border of India?

(a) Sirsa
(b) Anantnag
(c) Karimganj
(d) Purulia

5. The deposits of the ancient Tethys Sea were folded to form the

(a) Himalayas
(b) Rockies
(c) Andes
(d) Alps

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. The largest irrigation canal in India is called the

(a) Yamuna canal
(b) Sirhand canal
(c) Indira Gandhi canal
(d) Upper Ban Doab canal

7. Atmospheric pressure exerted on earth is due to

(a) rotation of earth
(b) revolution of earth
(c) gravitational pull
(d) uneven heating of earth

8. Pruning is an essential part in cultivation of

(a) Rubber
(b) Tobacco
(c) Coffee
(d) Tea

9. Operating surplus arises in the

(a) Government sector
(b) Production for self-consumption
(c) Subsistence farming
(d) Enterprise sector

10. The most important of the non-tariff trade barriers are:

(a)Quotas
(b)Health regulations
(c)Pollution standards
(d)Labelling and packaging regulations

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (a) 2. (c) 3. (b) 4. (b) 5. (a) 6. (c) 7. (c) 8. (d) 9. (d) 10. (b)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in