NEW! RRB JE Study Kit | RRB NTPC Study Kit

NEW!  RRB ALP PSYCHO TEST (Only 199/-)

NEW!  RRB NTPC Exam Papers (Free)

Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -47


Model Questions for RRB LOCO PILOT(ALP) Exam : General Knowledge Set -47


1. The Landmines Treaty became a global law in September 1998 with the approval of

(a) Norway
(b) Burkina Faso
(c) Thailand
(d) Ethiopia

2. Leander Paes and Mahesh Bhupathi won two doubles Grand Slams in 1999. Which were they?

(a) Australian Open and French Open
(b) French Open and Wimbledon
(c) Wimbledon and Australian Open
(d) U.S. Open and French Open

3. Who created a world record for the maximum number of dismissals in Test Cricket as a Wicket Keeper?

(a) Alan Knott
(b) Rodney Marsh
(c) Ian Healy
(d) Moin Khan

4. Who invented optical fibre?

(a) Samuel Cohen
(b) Narinder Kapany
(c) Percy L.Spencer
(d) T.H. Maimah

5. Who amongst the following is renowned in the field of painting?

(a) Parveen Sultana
(b) Prof. T.N. Krishnan
(c) Ram Kinkar
(d) Raja Ravi Varma

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

6. Who amidst the following won the Nobel Prize in Science in two different disciplines?

(a) Russell Hulse
(b) David Lee
(c) Madam Curie
(d) Paul Boyer

7. Who is the author of “The Company of Women”?

(a) John Gray
(b) David Baldacci
(c) Dick Francis
(d) Khushwant Singh

8. In the 13th Lok Sabha elections in which of the following states did the ruling alliance won all the seats?

(a) Andhra Pradesh
(b) Orissa
(c) Haryana
(d) Gujarat

9. Who represented India in the Second Round Table Conference?

(a) Aruna Asaf Ali
(b) Sucheta Kripalani
(c) Sarojini Naidu
(d) Kalpana Joshi

10. The rulers of which dynasty started the practice of granting tax-free villages to Brahmanas and Buddhist Monks?

(a) Satavahanas
(b) Mauryas
(c) Guptas
(d) Cholas

Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Loco Pilot (ALP) Exams

रेलवे भर्ती बोर्ड (आरआरबी) लोको पायलट परीक्षा के लिए अध्ययन सामग्री

Answer:

1. (d) 2. (b) 3. (c) 4. (a) 5. (d) 6. (c) 7. (d) 8. (c) 9. (c) 10. (a)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in