IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

(Papers) RRB Group D : Exam Paper & Answer Key Date: 11 Oct 2018 Shift-1 (General Knowledge)

(Papers) RRB Group D : Exam Paper & Answer Key
Date: 11 Oct 2018 Shift-1 (General Knowledge)

Q1. Aamir Khan was honoured with the Best Actor Award in 2017 at:

a. National Film Awards
b. IIFA Awards
c. Indian Film Festival
d. Film fare Awards

Q2. On which day is 'World Hindi Day' (WHD) observed every year to mark the first anniversary of World Hindi Conference (WHC), which was held in 1975?

a. 5th September
b. 14th October
c. 10th January
d. 26th January

Q3. Who has been appointed as the Executive Director of Canara Bank?

a. Ravi Venkatesan
b. Murali Ramaswami
c. Mahesh kumar jain
d. Debashish Mukherjee

Q4. Sazar Baheti has become the first visually impaired Indian runner to complete the historic Boston Marathon. Where does Sam hail from?

a. Mumbai
b. Bengaluru
c. New Delhi
d. Chennai

Q5. 'Real' is the currency of which country?

a. South Africa
b. Brazil
c. Ghana
d. Cambodia

Q6. Where is GIFT city of India being planned by the government?

a. Ahmedabad
b. Mysore
c. Hyderabad
d. Jaipur

Q7. In which state of India 'Chhapar Mela' a social festival is organised

a. Punjab
b. Bihar
c. Odisha
d. Gujarat

Q8. In June 2017, NASA launched the world's lightest satellite which weighs 64 grams created by Chennai students. What is it called?

a. Kalam SAT
b. Cartosat-2C
c. IRNNS-1G
d. GSAT_6

Q9. Who invented a smart glove called TemBlue XT - TJay that predicts epileptic seizures?

a. Rajlakslu-ni Borthakur
b. Ankita Deka
c. Archana
d. Chayanika Baruah

Q10. As of March 2018, how many Indians have won Grand Slam tournaments in tennis?

a. 6
b. 7
c. 5
d. 4

Click Here to Download PDF

RRB Group-D 2018 Papers with Answers PDF Download

RRB Group-D Exam Practice Sample Papers Download

RRB Group-D Exam Study Kit

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Q11. For creating how many safe cities, has the Union Ministry of Women and Child Development approved projects worth Rs. 2,919 crore under Nirbhaya Fund?

a. 8
b. 12
c. 5
d. 15

Q12. The 17th Lok Sabha elections are proposed to be held in which year?

a. 2020
b. 2019
c. 2024
d. 2022

Q13. Which of the following sport is Yuzvendra Chahal related to?

a. Tennis
b. Cricket
c. Shooting
d. Hockey

Q14. Who is the incumbent Honourable Speaker of the Lok Sabha?

a. Sumitra Mahajan
b. Manohar Joshi
c. Meira Kumar
d. Somnath Chatterjee

Q15. Who is the manning director and CEO of Axis Bank as of 2018?

a. Chanda Kochhar
b. Arundhati Bhattacharya
c. Shikha Shanna
d. Sanjaya Sharma

Q16. Which South Indian film stars have formally entered politics recently?

a. Vijay and Surya
b. Siddharth and Madhavan
c. Ajith and Shalini
d. Rajinikanth and Kainal Haasan

Q17. In which year did the Partition of Bengal take place?

a. 1910
b. 1902
c. 1903
d. 1905

Q18. Statue of Liberty is situated in

a. Paris
b. Washington
c. Geneva
d. New York

Q19. Who invented the periodic table?

a. Marie Curie
b. Dmitri Mendeleev
c. Antoine Lavoisier
d. Louis Pasteur

Q20. Who is the Chief Editor of the news channel Times Now?

a. Ravish Kumar
b. Arnab Goswami
c. Rahul Shivshankar
d. Sonia Singh

Click Here to Download PDF

RRB Group-D 2018 Papers with Answers PDF Download

RRB Group-D Exam Practice Sample Papers Download

RRB Group-D Exam Study Kit

RRB Group-D Exam Online Tests Series

ANSWER
1. (d) 2. (c) 3. (d) 4. (b) 5. (b) 6. (a) 7. (a) 8. (a) 9. (a) 10. (d)
11. (a) 12. (b) 13. (b) 14. (a) 15. (c) 16. (d) 17. (d) 18. (d) 19. (b)
20. (c)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in