IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

 (Papers) RRB Group D : Exam Paper & Answer Key Date: 11 Dec 2018 Shift-1 (General Knowledge)

 (Papers) RRB Group D : Exam Paper & Answer Key

Date: 11 Dec 2018 Shift-1 (General Knowledge)

Q1. India is located in the part of asia.

a. northern
b. eastern
c. south eastern
d. southern

Q2. Through which Amendment Act was the word ‘Secularism’ added to the Preamble of the Constitution?

a. 42nd
b. 21st
c. 73rd
d. 61st

Q3. Bhilai Plant is located in _______

a. Chattisgarh
b. Odisha
c. Madhya Pradesh
d. Karnataka

Q4. ______ ‘Tarikh-i-Firuz Shahi gives the history of the first six years of Firoz shah Tughlaq’s reign.

a. Firoz shah Tughlaq’s
b. Abul Fazl’s
c. Gulbadan Begum’s
d. Zia-ud-din Barani’s

Q5. Among the following, who is Director General of UNESCO as of July 2018?

a. Federico Mayor
b. Koichiro Matsuura
c. Audrey Azoulay
d. Amadou- Mahtar- M’Bow

Q6. India’s first runway on a sea bridge will come up in which state/union territory?

a. Lakshadweep
b. Goa
c. Chennai
d. Kerala

Q7. India’s _____ has won silver medal in Under 23 Senior World Wrestling competition held in Poland.

a. Ritu Phogat
b. Baboita Phogat
c. Geeta Phogat
d. Priyanka Phogat

Q8. The word Veda means ______.

a. Hymns
b. Period
c. Grammer
d. Knowledge

Q9. Who was appointed as Managing Director and CEO of Dhanlaxmi Bank in July 2018?

a. Rajeev Rishi
b. Thanu Padmanabhan
c. T Latha
d. Suresh Patel

Q10. Who was conferred while with the Global Icon award at the Zee Cine Awards 2018 held in Mumbai?

a. Priyanka Chopra
b. Aishwarya Rai Bachchan
c. Ajay Devgan
d. Katrina Kaif

RRB Group-D 2018 Papers with Answers PDF Download

RRB Group-D Exam Practice Sample Papers Download

RRB Group-D Exam Study Kit

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Q11. In may 2018, which national cricket governing body signed an agreement with UN Environment to promote green cricket in that country?

a. BCCI
b. Pakistan Cricket Board
c. Cricket Australia
d. Afganistan Criket Board

Q12. Who launched ‘NETA’, a mobile application that allows users to rate and review elected representatives?

a. Pranab Kumar Mukherjee
b. Rahul Gandhi
c. Narendra Modi
d. Arun Jaitley

Q13. Trinamool Congress is a political party originated from which of the following states?

a. Rajasthan
b. UP
c. Bihar
d. West Bengal

Q14. Which of the following mines is locked in Assam?

a. Khetri
b. Mayurbhanj
c. Digboi
d. Singhbum

Q15. Who is the Chief minister of Odisha as of August 2018?

a. Biplab Dev
b. Manohar Parrikar
c. Vilas Rao Deshmukh
d. Naveen Patnaik

Q16. The National Football museum is in which country?

a. Brazil
b. England
c. India
d. USA

Q17. Which of the following programs has been launched by the Ministry of Drinking Water and sanitation?

a. Swachh Pani Yojana 2018
b. Swachh Vyatavaran Yojana 2018
c. Swachh Survekshan Yojana 2018
d. Swachh Kisan Yojana 2018

Q18. _____ is the name of one of the many dummers of the Beatles.

a. Lars Ulrich
b. Dave Lomabardo
c. Ringo Starr
d. Keith Moon

Q19. Chaudhary Charan singh Jayanti or the birth anniversary of Ch. Charan singh is on ___ and is observed as the Kisan

a. 23 December
b. 13 December
c. 31 December
d. 3 December

Q20.  ________does not belong to the class Annelida.

a. Ascaris
b. Earthworm
c. Leech
d. Neries 

Click Here to Download PDF

RRB Group-D 2018 Papers with Answers PDF Download

RRB Group-D Exam Practice Sample Papers Download

RRB Group-D Exam Study Kit

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer:
1. (d), 2. (a), 3. (a), 4. (d), 5. (c), 6. (a), 7. (a), 8. (d), 9. (c), 10. (a), 11. (a), 12. (a), 13. (d), 14. (c), 15. (d), 16. (b), 17. (c), 18. (c), 19. (a), 20. (a)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in