IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-9)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-9)

1. The product of the LCM and HCF of two numbers is 24. The difference of the two numbers is 2. Find the numbers ?

(a) 8 and 6
(b) 8 and 10
(c) 2 and 4
(d) 6 and 4

2. In a class 3/ 5 of the students are girls and rest are boys. If 2/9 of the girls and 1/4 of the boys are absent. What part of the total number of students are present?

(a) 23/ 30
(b) 23/ 36
(c) 18/ 49
(d) 17/25

3. Two numbers differ by 5. If their product is 336, the sum of the two numbers is

(a) 21
(b) 28
(c) 37
(d) 51

4. The maximum number of students among whom 1001 pens and 910 pencils can be distributed in such a way that each student gets same number of pens and. same number of pencils, is:

(a) 91
(b) 910
(c) 1001
(d) 1911

5. Unit digit in (264)102 + (264)103 is:

(a) 0
(b) 4
(c) 6
(d) 8

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. Which one of the following is the least? 3 , 3 2, 2 and 3 4

(a) 2
(b) 3 4
(c) 3
(d) 3 2

7. A person who spends 200/ 3% of his income is able to save Rs. 1,200 per month. His monthly expenses (in Rs) is:

(a) 1,200
(b) 2,400
(c) 3,000
(d) 3,200

8. If 80% of A = 50% of B and B = x% of A, then the value of x is:

(a) 400
(b) 300
(c) 160
(d) 150

9. If x is 80% of y, what percent of x is y?

(a) 75%
(b) 80%
(c) 100%
(d) 125%

10. In a town, the population was 8000. In one year, male population increased by 10% and female population increased by 8% but the total population increased by 9%. The number of males in the town was

(a) 4000
(b) 4500
(c) 5000
(d) 6000

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (d) 2. (a) 3. (c) 4.(a) 5. (a) 6. (d) 7. (b) 8. (c) 9. (d) 10. (a)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in