RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-87)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-87)

Directions: Select the odd word/letters/number from the given responses

1.

(a) RGTF
(b) MLOK
(c) CTES
(d) VDZC

2.

(a) UZDGI
(b) JOSVX
(c) RWACE
(d) FKORT

3.

(a) 94 – 7
(b) 42 – 6
(c) 35 – 5
(d) 5 6 – 8

Directions: Find out a set of numbers amongst the four set of numbers given in the alternatives which is most like the given in the question:

4. Given Set : (7, 15, 31)

(a) 7, 13,28
(b) 5, 13, 28
(c) 9, 13, 26
(d) 5, 13, 29

5. Arrange the following words as per dictionary

(a) Live
(b) Litter
(c) Little
(d) Literary
(e) Living

(a) d, c, e, b, a
(b) d, b, c, a, e
(c) c, d, b, a, e
(d) c, b, d, e, a

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following words ?

(a) Conference
(b) Registration
(c) Participate
(d) Invitation
(e) Representatives

(a) a, b, d, e, c
(b) a, d, e, b, c
(c) d, a, e, b, c
(d) d, e, a, c, b

Directions: Find the missing term in each of the following questions

7. CMG, FPJ, ISM ?

(a) LVP
(b) NVZ
(c) NVY
(d) LVZ

8. 4, 10, 22, 46, ?, 190

(a) 56
(b) 16
(c) 76 "
(d) 94

9. 7, 18, 36, ?, 93, 132

(a) 92
(b) 83
(c) 55
(d) 61

10. Which of the following numbers is wrong in the series ? 3, 6, 10, 16, 21, 28

(a) 16
(b) 10
(c) 15
(d) 28

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (b) 3. (d) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (a) 9. (b) 10. (c)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.