IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-59)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-59)

Directions: Find the related word/letters/number to complete the analogy.

1. Genuine : Authentic Mirage : ?

(a) Illusion
(b) Image
(c) Hideout
(d) Reflection

2. Thunder : Rain :: ? : Night

(a) Day
(b) Dusk
(c) Dark
(d) Evening

3. 18 : 30 :: 36 : ?

(a) 64
(b) 66
(c) 54
(d) 62

4. 0.16: 0.0016:: 1.02: ?

(a) 10.20
(b) 0.102
(c) 0.0102
(d) 1.020

5. ACEG : NPRT :: ADGJ : ?

(a) NRTX
(b) ORVX
(c) NQSU
(d) NQTW

RRB Group-D Exam Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. FHEG : JLIK :: PROQ : ?

(a) TVSU
(b) VTUS
(c) TVUS
(d) SUVT

Directions: Find the odd one out from the given alternatives.

7.

(a) node
(b) abode
(c) shy
(d) across

8.

(a) Microbe
(b) Microfilm
(c) Microphone
(d) Microscope

9.

(a) Sociologist
(b) Economist
(c) Neurologist
(d) Educationist

10.

(a) DINS
(b) CHNR
(c) BGLQ
(d) AFKP

RRB Group-D Exam Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (a) 3. (d) 4. (c) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (d) 9. (c) 10. (a)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in