IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-51)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-51)

Directions: In question nos. 17to 22, find the odd one out from the given alternatives.

1.

(a) 369
(b) 862
(c) 462
(d) 761

2.

(a) 117, 13
(b) 162, 18
(c) 171, 19
(d) 304, 16

Directions: In question no. 23 to 25, a series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.

3. 18, 24, 21, 27, ? , 30, 27

(a) 33
(b) 30
(c) 24
(d) 21

4. 2, 5, 10, 17, 26, 37, 50, ?

(a) 63
(b) 65
(c) 67
(d) 69

5. A, D, H, M, ?, Z

(a) B
(b) G
(c) S
(d) N

RRB Group-D Exam Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. A compact disc (CD) is a data storage system of the type

(a) magnetic
(b) optical
(c) electrical
(d) electro-mechanical

7. Tungsten is used for the manufacture of the filament of an electric bulb, because

(a) It is a good conductor
(b) It is economical
(c) It is malleable
(d) It has a very high melting point

8. What is the wavelength of visible spectrum ?

(a) 1300 A-3000 A
(b) 3900 A - 7600 A
(c) 7800 A - 8000 A
(d) 8500 A - 9800 A

9. How was Burma (now Myanmar) known to ancient Indians ?

(a) Malayamandalam
(b) Yavadwipa
(c) Suvamabhumi
(d) Suvarnadwipa

10. The ratio of pure gold in 18 carat gold is

(a) 60%
(b) 75%
(c) 80%
(d) 90%

RRB Group-D Exam Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (d) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (d) 6. (b) 7. (d) 8. (a) 9. (d) 10. (b)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in