RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-50)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-50)

Directions: In question nos. 11 to 16 select the related letters/ word/ number/figure from the given alternatives.

1. Smoke : Pollution : : War : _?_

(a) Victory
(b) Peace
(c) Treaty
(d) Destruction

2. Hour : Second : : Tertiary

(a) Ordinary
(b) Secondary
(c) Primary
(d) Intermediary

3. BEHK : YVSP :: CFIL : ?

(a) XVSQ
(b) XWUT
(c) XURO
(d) XUSP

4. ADHM : ZWSN : : CFJO : ?

(a) YVRM
(b) WSPK
(c) XWTP
(d) ZXVT

5. 5 : 36 : : 6 : ?

(a) 48
(b) 50
(c) 49
(d) 56

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. 182 : ? : : 210 : 380

(a) 342
(b) 272
(c) 240
(d) 156

Directions: In question nos. 17to 22, find the odd one out from the given alternatives.

7.

(a) MIZORAM
(b) SIKKIM
(c) KOHIMA
(d) MANIPUR

8.

(a) Pond - Lake
(b) Pistol - Gun
(c) Car - Bus
(d) Church - Monument

9.

(a) AYBZ
(b) BXCY
(c) DVEW
(d) MPON

10.

(a) ACDF
(b) TUOP
(c) HIVW
(d) FGKL

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (a) 2. (b) 3. (c) 4. (d) 5. (d) 6. (c) 7. (c) 8. (a) 9. (c) 10. (a)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.