IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-47)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-47)

(a) 1
(b) 2
(c) 1/2
 

2. The H.C.F. of two numbers is 8. Which one of the following can never be their L.C.M.?

(a) 24
(b) 48
(c) 56
(d) 60

3. If the sum of two numbers is 22 and the sum of their squares is 404, then the product of the numbers is:

(a) 40
(b) 44
(c) 80
(d) 88

4. 1/0.04 is equal to:

(a) 1/40
(b) 2/5
(c) 5/2
(d) 25

RRB Group-D Exam Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षाअध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. The sum of first 20 odd natural numbers is equal to :

(a) 210
(b) 300
(c) 400
(d) 420

(a) 625/16
(b) 625/8
(c) 625/32
(d) 16/ 625

8. (6.5 × 6.5 – 45.5 + 3.5 × 3.5) is equal to :

(a) 10
(b) 9
(c) 7
(d) 6

9. What number should be subtracted from both terms of the ratio 15 : 19 in order to make it 3 : 4?

(a) 9
(b) 6
(c) 5
(d) 3

10. If p : q = r : s = t : u = 2 : 3, then (mp + nr + ot) : (mq + ns + ou) is equal to :

(a) 1 : 3
(b) 1 : 2
(c) 2 : 3
(d) 3 : 2

RRB Group-D Exam Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (a) 2. (d) 3. (a) 4. (d) 5. (a) 6. (c) 7. (a) 8. (b) 9. (d) 10. (c)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in