IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways.

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-39)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-39)

Directions: Find the related word/letters/number to cornplete the Analogy.

1. Carbon : Diamond :: Corundum : ?

(a) Garnet
(b) Ruby
(c) Pukhraj
(d) Pearl

2. Smoke : Pollution : : War

(a) Victory
(b) Peace
(c) Treaty
(d) Destruction

3. Ink : Pen : : Blood ?

(a) Accident
(b) Doctor
(c) Vein
(d) Donation

4. BOQD : ERTG : : ANPC : ?

(a) DQSF
(b) FSHU
(c) SHFU
(d) DSQF

5. AFKP : ZUPK :: BGLQ : ?

(a) YUQM
(b) XURO
(c) YXWV
(d) YTOJ

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. 182 : ? :: 210 : 380

(a) 342
(b) 272
(c) 240
(d) 156

Directions: Find the odd one out from the given alterna lives.

7.

(a) Mizoram
(b) Sikkim
(c) Kohima
(d) Manipur

8.

(a) Amoeba
(b) Bacteria
(c) Germs
(d) Microbes

9.

(a) IJCD
(b) WUTS
(c) QRKL
(d) PQMN

10.

(a) 8
(b) 42
(c) 49
(d) 35

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (d) 3. (c) 4. (a) 5. (d) 6. (a) 7. (c) 8. (d) 9. (c) 10. (b)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in