IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways.

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-38)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-38)

1. If 1/3 of a tank holds 80 litres of water, then the quantity of water that 1/2 tank holds is :

(a) 240 litres
(b) 120 litres
(c)80/3 litres
(d) 100 litres

2. The LCM of two numbers is 495 and their HCF is 5. If the sum of numbers is 100, then their difference is :

(a) 10
(b) 46
(c) 70
(d) 90

3. LCM of two numbers is 225 and their HCF is 5. If one number is 25, the other number will be :

(a) 5
(b) 25
(c) 45
(d) 225

4.2/3 of three-fourth of a number is:

(a) 1/2 of the number
(b) 1/3 of the number
(c) 8/9 of the number
(d) 17 /12 of the number

5. If we write 45 as sum of four numbers so that when 2 is added to first number, 2 subtracted from second number, third multiplied by 2 and fourth divided by 2, we get the same result, then the four numbers are:

(a) 1, 8, 15, 21
(b) 8, 12, 5, 20
(c) 8, 12, 10, 15
(d) 2, 12, 5, 26

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. Four numbers are in the ratio 1 : 2 : 3 : 4. Their sum is 16. The sum of the first and fourth number is equal to :

(a) 5
(b) 8
(c) 10
(d) 80

7. If 3 times a number exceeds 3/5 its by 60, then what is the  number?

(a) 25
(b) 35
(c) 45
(d) 60

8. The numeraor and denominator of a fraction are in the ratio of 2 : 3. If 6 is subtracted from the numerator, the result is a fration that has a value2/3 of the original fraction. The numerator of the original fraction is :

(a) 6
(b) 18
(c) 27
(d) 36

9. The sum of three consecutive odd natural numbers is 147. Then, the middle number is :

(a) 47
(b) 48
(c) 49
(d) 51

10 . If 5432*2 is divisible by 9, then the digit in place of * is :

(a) 0
(b) 1
(c) 6
(d) 9

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (a) 3. (c) 4. (a) 5. (b) 6. (b) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (c)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in