IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways.

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-37)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-37)

1. The largest number of cotton textile mills is in

(a) Maharashtra
(b) Gujarat
(c) Tamil Nadu
(d) Karnataka

2. Where are MIG engines assembled ?

(a) Koraput
(b) Nasik
(c) Bangalore
(d) Ozar

3. Which cities were first connected by the STD services?

(a) Delhi and Mumhal
(b) Delhi and Kolkata
(c) Kanpur and Delhi
(d) Kanpur and Lucknow

4. Which part of the Himalayas has the maximum stretch mfrom east to West ?

(a) Kumaun Himalayas
(b) Assam Himalayas
(c) Punjab Himalayas
(d) Nepal Himalayas

5. The standard time of a country differs from the GMT in multiples of

(a) Two hours
(b) One hour
(c) Half hour
(d) Four minutes

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. The value of (256)0.16 × (256)0.09 is :

(a) 256.25
(b) 64
(c) 16
(d) 4

7. Simplify :

0.05× 0.05× 0.05 × 0.04 × 0.04 × 0.04
0.05 × 0.05× 0.002 × 0.04 × 0.04

(a) 1
(b) 0.1
(c) 0.01
(d) 0.001

8. Simplify :

5 7 17 1 of
3 51 5 3
2 5 28 2 of
9 7 5 3

(a) 1/2
(b) 4
(c) 2
(d) 1/4

9. 1 – [5 – {2 + (–5 + 6 – 2) 2}] is equal to :

(a) –4
(b) 2
(c) 0
(d) –2

10. if x 441 = 0.02, then value of x is:

(a) 1.64
(b) 2.64
(c) 1.764
(d) 0.1764

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (a) 2. (c) 3. (c) 4. (d) 5. (d)  6. (a) 7. (a) 8. (d) 9. (c) 10. (c)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in