IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways.

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-31)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-31)

Directions: Find out the missing letter number in each of the following questions ?

1. 5, 7, 11, 19, 35, 67, ?, 259

(a) 130
(b) 129
(c) 131
(d) 140

2. 3, 7, 15, 31, 63, 127, ?

(a) 255
(b) 260
(c) 245
(d) 265

3. 7, 12, 22, 37, ?,82,112,147

(a) 50
(b) 58
(c) 57
(d) 156

4. –1, 2, 7, ?, 23, 34, 47

(a) 13
(b) 14
(c) 12
(d) 15

5. a-bbc-aab-as-abba-

(a) cabaa
(b) bacba
(c) bbaaa
(d) aabba

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. nc-dcn—cddc-n-ddcnn-d

(a) cdndc
(b) dnncc
(c) dcndd
(d) nccdn

Directions: Identify the odd man out in the following questions.

17.

(a) Gupta dynasty
(b) Nanda dynasty
(c) Maurya dyasty
(d) Chola dynasty

18.

(a) Vayudoot
(b) Pushkar
(c) Indian Airlines
(d) Air India

19.

(a) Andaman-Nicobar
(b) Puducherry
(c) Delhi
(d) Goa

20.

(a) Violent
(b) Blue
(c) Green
(d) White

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (c) 2. (a) 3. (c) 4. (b) 5. (a) 6. (c) 7. (d) 8. (d) 9. (c) 10. (d)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in