IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways.

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-30)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-30)

1. As Lira is related to Italy, so is taka related to which country?

(a) Pakistan
(b) India
(c) England
(d) Bangladesh

2. As soft is related to wax, so is leather related to what ?

(a) Plain
(b) Rough
(c) Smooth
(d) Tough

3. As music is related to tune, so is design related to -

(a) Beauty
(b) Building
(c) Architecture
(d) Symmetry

4. As alphabet is related to letters, similarly necklace is related to what ?

(a) Gold
(b) Beads
(c) Ornament
(d) Silver

5. Paddy : Field :: Steel . ?

(a) Iron
(b) Factory
(c) Ore
(d) Mine

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. Laugh : Joke :: ? : Cracker

(a) Fear
(b) Anger
(c) Fireball
(d) Explode

7. President : India: : King

(a) England
(b) China
(c) Jordan
(d) France

8. Light : Rays: : Sound : ?

(a) Audio
(b) Wave
(c) Hear
(d) Visual

9. PCWL : REXM :: THNY : ‘?

(a) OZPL
(b) KOVZ
(c) PMKZ
(d) VJOZ

Directions: Find out the missing letter number in each of the following questions ?

10.  0, 2, 6, 12, ?. 30. 42

(a) 24
(b) 20
(c) 21
(d) 22

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (d) 2. (d) 3. (d) 4. (b) 5. (b) 6. (d) 7. (a) 8. (b) 9. (d) 10. (b)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in