IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-21)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-21)

1. Which of the following word pair is not related in the same way as ‘Returnable’ and ‘Natural’?

(a) Reciprocal and Oracle
(b) Reconstruct and Counter
(c) Department and Moderate
(d) Evaluation and Violent

Directions: Find the odd one out from the given alternatives.

2.

(a) Pond-Lake
(b) Pistol-Gun
(c) Car-Bus
(d) Church-Monument

3.

(a) Insurance
(b) Provident Fund
(c) Salary
(d) Shares

4.

(a) AYBZ
(b) BXCY
(c) DVEW
(d) MPON

5. Find out the pair of number that does not belong to the group for lack of common property.

(a) 84,67
(b) 112,95
(c) 79,63
(d) 167,150

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Directions: From the given alternatives select the one in which the set of numbers is most like the set of numbers given in the question. Given set:(1,3,7) 34.

(a) 3, 7, 11
(b) 13, 17, 29
(c) 17, 21, 29
(d) 29, 37, 47

Directions: From among the given alternatives select the one in which the set of numbers is most like the set of numbers given in the question. Given set:(21, 30, 48)

6.

(a) (8, 14, 25)
(b) (9, 18, 36)
(c) (13, 20, 30)
(d) (6, 14, 21)

7. Which one of the given responses would be a meaningful order of the following?

1. Probation
2. Interview
3. Selection
4. Appointment
5. Advertisement
6. Application

(a) 5, 6, 4, 2, 3, 1
(b) 5, 6, 3. 2, 4, 1
(c) 5, 6, 2, 3, 4, 1
(d) 6, 5, 4, 2, 3, 1

Directions: Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it.

8.

BE-K-Q; BB-EHH-KNNQQ

(a) DLEK
(b) HNEK
(c) DLCJ
(d) HNCJ

Directions: Find the missing number in the series.

9. 1,0,3,2,5,6, ?

(a) 9
(b) 8
(c) 10
(d) 7

10. 1438, 1429, 1417,1402, ?

(a) 1378
(b) 1384
(c) 1,387
(d) 1392

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (d) 3. (b) 4. (b) 5. (b) 6. (c) 7. (a) 8. (a) 9. (a) 10. (d)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in