IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-19)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-19)

Directions : A survey of film watching habits of people living in 5 cities, I, II, III, IV and V is summarised below. The column

(a) gives percentage of film-watchers in each city who see only film a week. The column
(b) gives the total number of film-watchers who see more than one film per week. Read the table and answer question

1. How many film-watchers in city II see only one film a week?

(a) 900
(b) 1500
(c) 1600
(d) 3200

2. Which city has the highest number of film-watchers who see only one film a week?

(a) I
(b) II
(c) III
(d) IV

3. The city with the lowest number of film-watcher is

(a) I
(b) II
(c) IV
(d) V

4. The city with the highest number of film-watchers is

(a) I
(b) V
(c) IV
(d) III

5. The total number of all filmwatchers in the five cities who see only one film a week is

(a) 31100
(b) 29500
(c) 28600
(d) 28300

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Directions: Questions are based on the following bar graph. Read the graph and answer the questions.

6. What is the percentage increase in the gross traffic receipts in 1995-96 as compared to 1993-94?

(a) 33.9%
(b) 41.5%
(c) 20.7%
(d) 17%

7. If profit = gross traffic receipts – total expenditure, then in 1996-97, what percentage of gross traffic receipts is the profit made?

(a) 5.9%
(b) 6.4%
(c) 7.2%
(d) 8%

8. In which year was the profit as a percentage of gross traffic receipts the highest?

(a) 1997-98
(b) 1996-97
(c) 1995-96
(d) 1994-95

9. In order to make a profit of 10%. What should have been the gross traffic receipts (in Rs. crores) in 1994-95, total expenditure remaining the same?

(a) 5,667
(b) 5,876
(c) 6,444
(d) 7,667

10. By what amount (in Rs. crores) has the expenditure increased over the period 1993-94 to 1997-98?

(a) 4,100
(b) 3,900
(c) 3,850
(d) 3,700

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (b) 2. (c) 3. (b) 4. (d) 5. (a) 6. (b) 7. (a) 8. (d) 9. (c) 10. (d)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in