IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-17)

RRB GROUP-D Exam - Model Questions (Set-17)

1. Who has crowned with TOISA Sports person Of the year ?

(a) Jitu Rai
(b) Saina Nehwal
(c) Mary Kom
(d) Virat Kohli

2. Who has Crowned “ Lifetime Achievement Of The Year” from the legendary Olympic Champion Carl Lewis and Times Group MD Vineet Jain in a ceremony that was attended by India’s sporting people?

(a) Sachin Tendulkar
(b) Kapil Dev
(c) Milkha Singh
(d) P T usha

3. Who has won the “Youth Icon of the Year” at TOISA?

(a) Jitu Rai
(b) Saina Nehwal
(c) Mary Kom
(d) Virat Kohli

4. Name the veteran film actor conferred with the prestigious Dada Saheb Phalke award at the landmark Prithvi Theatre in Mumbai by Union Information and Broadcasting Minister on 10th May’15.

(a) Shashi Kapoor
(b) Mukhesh khanna
(c) Rekha
(d) Anil Kapoor
(5) None of these

5. Name the Programme under which Prime Minister Narendra Modi on 10th May’15 has unveiled three social security schemes.

(a) Bharat Nirman
(b) Jansurakhsha
(c) Manav Suraksha
(d) Safe India

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

6. The area of a circle is 38.5 sq. cm. Its circumference (in cm) is (useπ = 22/7) :

(a) 22
(b) 24
(c) 26
(d) 32

7. The breadth of a rectangular hall is three-fourths of its length. If the area of the floor is 768 sq. m. then the difference between the length and breadth of the hall is

(a)  8 metres
(b) 12 metres
(c) 24 metres
(d) 32 metres

8. A metallic hemisphere is melted and recast in the shape of a cone with the same base radius (R) as that of the hemisphere. If H is the height of the cone, then

(a) H = 2R
(b) H 2R3
(c) H = √3R
(d) B = 3R

9. A conical vessle whose internal radius is 12 cm and height 50 cm is full of liquid. The contents are emptied into a cylindrical vessel with radius (internal) 10 cm. The height to which the liquid rises in the cylindrical vessel is

(a) 25cm
(b) 20cm
(c) 24cm
(d) 22cm

10. Two right circular cylinders of equal volume have their heights in the ratio 1 : 2. The ratio of their radii is

(a) √2:1
(b) 2 : 1
(c) 1 : 2
(d) 1 : 4

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड ग्रुप-डी परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

RRB Group-D Exam Online Tests Series

Answer Key :

1. (a) 2. (c) 3. (b) 4. (a) 5. (b) 6. (a) 7. (a) 8. (a) 9. (c) 10. (a)

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in