IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

(Paper) RRB ALP Paper Stage-2 : Exam Paper & Answer Key Held on 23-Jan-2019 Shift-3 (General awareness and Current Affairs)

(Paper) RRB ALP Paper Stage-2 : Exam Paper & Answer Key Held on 23-Jan-2019 Shift-3
(General awareness and Current Affairs)

Q1. Which Indian Cricketer received the Padma Bhushan in 2018?

a. Virat kholi
b. Saurav Ganguly
c. Sachin Tendulkar
d. MS Dhoni

Q2. How many medals did India win in Rio Olympics, 2016?

a. 2
b. 3
c. 5
d. 4

Q3. The Ajanta caves in Maharashtra feature paintings and sculptures that depict____tales?

a. Islamic
b. Maratha
c. Buddhist
d. Arabic

Q4. RK Narayan is famous for his book______.

a. The Room on the Roof
b. A Suitable Boy
c. Two Lives
d. Malgudi Days

Q5. Where is the Headquarters of UNESCO located?

a. Geneva
b. Paris
c. New York City
d. Washington DC

Buy Printed Study Kit for Railway Recruitment Board (RRB) Exams

NEW! RRB LOCO PILOT (ALP) Exam Online Tests Series

Q6. Which one of these is a harvest festival?

a. Janmashtami
b. Deepawali
c. Onam
d. Teej

Q7. Name the painter of the famous painting, ‘Mahishasura’.

a. Amrita Sher-Gil
b. Tyeb Mehta
c. MF Hussain
d. Raja Ravi Verma

Q8. Name the scientist who discovered bacteria.

a. James Chadwick
b. AV Leeuwenhoek
c. Eugen Goldstein
d. Robert Koch

Q9. who was the first governor of the Reserve Bank of India?

a. HVR Iyengar
b. KR Puri
c. Sir James Braid Taylor
d. Sir Osborne A Smith

Q10. Kuchipudi has its roots in which Indian State?

a. Kerala
b. Himachal Pradesh
c. Andhra Pradesh
d. Arunachal Pradesh

Study Kit for RRB ALP (Loco Pilot) Exam

NEW! RRB LOCO PILOT (ALP) Exam Online Tests Series

<< Go Back to Main Page

Answer:-
1. (d) 2. (a) 3. (c) 4. (d) 5. (b) 6. (c) 7. (b) 8. (b) 9. (d) 10. (c)

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in