General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-22


General Knowledge (GK) for RRB Exams - SET-22


1. State shares boundary with Bangladesh?

ANS. Tripura

2. National sports day –

ANS. August 29

3. Full Form of PDF –

ANS. Portable Document Format

4. Man of the tournament 2011 world cup –

ANS. Yuvraj Singh

5. Indian origin person gets Knighthood from Elizabeth II –

ANS. Harpal Singh Kumaran

6. Capital of Dadra & Nagar Haveli?

ANS. Silvassa

7. Language of Mughal Empire –

ANS. Persian

8. Pitchblende is related to –

ANS. Uranium

9. Who is author of Amar Sonar Bangla(National Anthem of Bangladesh)?

ANS. Rabindranath Tagore

10. Flag code of India-

ANS. 2002

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

11. City on bank of Nile river?

ANS. Khartoum

12. What is atomic number?

ANS. The number of protons or electrons normally found in an atom of a given chemical element.

13. which union territory is considered as smart city?

ANS. New Delhi

14. Epidemiology is study of-

ANS. the distribution and determinants of health‐related states or events in specified populations

15. 1024GB –

ANS. 1TB

16. What is biodiversity?

ANS. Variety of life

17. Element responsible for air pollution

ANS. sulphur dioxide

18. The largest coal deposit in India –

ANS. Damodar valley

19. Literacy rate of India as per 2011 census?

ANS. 74.04%

20. The Biography of Indira Gandhi written by?

ANS. Pupul Jayakar

Study Kit for RRB Loco Pilot (ALP) Stage-1 Exam

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD


Get Daily Study Material via Email.