(Papers) RRB Group D : Exam Paper & Answer Key Set-4 (Mathematics)

(Papers) RRB Group D : Exam Paper & Answer Key Set-4

(Mathematics)

76. The value of (256)0.16 × (256)0.09 is : 
(a) 256.25

(b) 64
(c) 16

(d) 4

77. Simplify : 

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड Group-D परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

(e-Book) RRB Group-D Exam Practice Sample Papers Download

NEW RRB Group-D Exam Online Tests Series

90. Fraction between 2/5 and 4/9 is : 

(a) 3/7

(b) 2/3

(c) 4/5

(d) 1/2

91. If 1/3 of a tank holds 80 litres of water, then the quantity of water that 1/2 tank holds is : 
(a) 240 litres

(b) 120 litres
(c) 80/3 litres

(d) 100 litres

92. The LCM of two numbers is 495 and their HCF is 5. If the sum of numbers is 100, then their difference is : 
(a) 10

(b) 46
(c) 70

(d) 90

93. LCM of two numbers is 225 and their HCF is 5. If one number is 25, the other number will be : 
(a) 5

(b) 25
(c) 45

(d) 225

94.2/3 of three-fourth of a number is: 
(a) 1/2 of the number

(b) 1/3 of the number

(c) 8/9 of the number

(d) 17/12 of the number

95. If we write 45 as sum of four numbers so that when 2 is added to first number, 2 subtracted from second number, third multiplied by 2 and fourth divided by 2, we get the same result, then the four numbers are:
(a) 1, 8, 15, 21

(b) 8, 12, 5, 20
(c) 8, 12, 10, 15

(d) 2, 12, 5, 26

96. Four numbers are in the ratio 1 : 2 : 3 : 4. Their sum is 16. The sum of the first and fourth number is equal to :

(a) 5

(b) 8
(c) 10

(d) 80

97. If 3 times a number exceeds its 3/5 by 60, then what is the number?
(a) 25

(b) 35
(c) 45

(d) 60

98. The numeraor and denominator of a fraction are in the ratio of 2 : 3. If 6 is subtracted from the numerator, the result is a fration that has a value 2/3 of the original fraction. The numerator of the original fraction is :
(a) 6

(b) 18
(c) 27

(d) 36

99. The sum of three consecutive odd natural numbers is 147. Then, the middle number is :
(a) 47

(b) 48
(c) 49

(d) 51

100. If 5432*2 is divisible by 9, then the digit in place of * is :
(a) 0

(b) 1
(c) 6

(d) 9

ANSWERS :

76. (d) 77. (c) 78. (c) 79. (a) 80. (d) 81. (c) 82. (c) 83. (c) 84. (c) 85. (d) 86. (b) 87. (a) 88. (l) 89. (d) 90. (a) 91. (b) 92. (a) 93. (c) 94. (a) 95. (b) 96. (b) 97. (l) 98. (b) 99. (c) 100. (c)

RRB Group-D Exam 2018 Study Kit

रेलवे भर्ती बोर्ड Group-D परीक्षा 2018 अध्ययन सामग्री

(e-Book) RRB Group-D Exam Practice Sample Papers Download

NEW RRB Group-D Exam Online Tests Series

<< Go Back to Main Page

NEW!  UPLOAD ADMIT CARD

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in


Get Daily Study Material via Email.