IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in

RRB NTPC SAMPLE PAPER - GENERAL ENGLISH - 244


RRB NTPC SAMPLE PAPER - GENERAL ENGLISH - 244


Directions: In the following passage there are blanks each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in  each case.

I had (1) to become a multi purpose manager. I took three steps to accomplish this. First, I took very (2) part in professional associations. I (3) the National President of the Indian Society for Training and Development—one of the (4) organizations for HR professionals. This helped me to grow professionally. My communication skills (5) . It also taught me (6) to conduct meetings in an effective manner. My job (7) me to different arts of the country and I (8) believe that (9) provided me with an education. I also wrote a lot. Newspaper editors often approached me with (10) to write articles for their publications.

1. (a) achieved
(b) aim
(c) try
(d) dreamed

2. (a) selected
(b) active
(c) interesting
(d) often

3. (a) elected
(b) voted
(c) became
(d) applied

4. (a) respected
(b) status
(c) impressed
(d) aged

5. (a) lacked
(b) grown
(c) learnt
(d) improved

6. (a) that
(b) why
(c) how
(d) never

7. (a) saw
(b) showed
(c) posted
(d) discovered

8. (a) quiet
(b) firmly
(c) stron
(d) first

9. (a) travelling
(b) journey
(c) visit
(d) migrating

10. (a) wish
(b) offer
(c) appointments
(d) requests

Railway Recruitment Board (RRB) NTPC Exams Study Kit

Answer :

1. (d) 2. (b) 3. (c) 4. (a) 5. (d) 6. (c) 7. (d) 8. (b) 9. (a) 10. (b)

NEW!  RRB NTPC EXAM STUDY MATERIALS - PRINTED COPY

NEW!  RRB NTPC EXAM CBT Online Test SeriesWith FREE DEMO Test

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in