IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways.

RRB NTPC SAMPLE PAPER - GENERAL ENGLISH - 201


RRB NTPC SAMPLE PAPER - GENERAL ENGLISH - 201


Directions: In the following passage there are blanks each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each finve words/phrases are suggested one of which for the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

I used to look (1) to the holidays. I was usually (2) to my uncle’s house where I (3) his children., I did not get paid a salary for (4). What I received in return however, was far more (5). My uncle was not avid reader. During the time I spent with his family I had an (6) to read the vast amount of books and magazines that he possessed. This improved my English to some (7). Reading became my new (8)–(9) spending my pocket money on a ticket to the cinema I began to (10) books. This has benefitted me greatly.

1. (a) forward
(b) towards
(c) backward
(d) up

2. (a) went
(b) sent
(c) visited
(d) travelled

3. (a) cared
(b) occupy
(c) guarded
(d) taught

4. (a) them
(b) whom
(c) this
(d) now

5. (a) expensive
(b) deserving
(c) helping
(d) demanding

6. (a) opportunity (b) ability
(c) use
(d) encouragement

7. (a) distance
(b) extent
(c) hobby
(d) limits

8. (a) activity
(b) hope
(c) hobby
(d) duty

9. (a) despite
(b) through
(c) by
(d) duty

10. (a) sell
(b) read
(c) exchange
(d) buy

Railway Recruitment Board (RRB) NTPC Exams Study Kit

Answer:

1. (a) 2. (b) 3. (d) 4. (c) 5. (d) 6. (a) 7. (b) 8. (c) 9. (d) 10. (d)

NEW!  RRB NTPC EXAM STUDY MATERIALS - PRINTED COPY

NEW!  RRB NTPC EXAM CBT Online Test SeriesWith FREE DEMO Test

IMPORTANT: RRB EXAM PORTAL is NOT associated with Railway Recruitment Board(RRB) or Indian Railways, For RRB official website visit - www.rrcb.gov.in